• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Знай свої права, виконуй свої обов'язки

Знай свої права, виконуй свої обов'язки

2019-11-12

Знай свої права, виконуй свої обов`язки

Саме під такою назвою в рамках інформаційно-просвітницького місячника до Всесвітнього дня дитини 12 листопада 2019 року працівниками Косівського РЦСССДМ був проведений захід із учнями 7-9 класів Річківського ліцею.

Метою заходу було сформувати знання учнів про права дитини, поняття про взаємозв`язок прав та обов`язків, виховати повагу до прав людини, взаємоповагу, толерантність. В процесі бесіди з дітьми було розглянуто такий важливий документ як Конвенція ООН про права дитини. Діти активно брали участь в обговоренні, розповідали про випадки у своєму житті, у яких, на їх думку, порушувались чи обмежувались їхні права. Не меншу увагу було приділено обов`язкам, які повинні виконувати діти.

Крім того, піднімалось таке актуальне питання як проблема булінгу в шкільному середовищі. З учнями обговорено поняття “булінгу” та “кібербулінгу”, його види, а також відповідальність за його вчинення. Було наголошено на тому, що учасниками булінгу є не тільки безпосередні кривдники, а й пасивні спостерігачі, тому у разі наявності випадку булінгу дитина повинна покликати дорослого для вирішення конфлікту, а не спостерігати за цим явищем.

/Files/images/13112019014.jpg/Files/images/13112019015.jpg

Проведення даних заходів є важливим, оскільки у дітей формується поняття про свої права та обов`язки та обізнаність у тому, що потрібно робити у разі їх порушення. Що стосується булінгу, то загальновідомим є факт, що профілактика – це найкращі ліки від будь-яких хвороб, у тому числі від соціально-небезпечної та протиправної поведінки.

Василь ГАЛИК, фахівець із соціальної роботи Косівського РЦСССДМ

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi